Van een pijnlijke nek tot een verstuikte enkel, van hoofdpijnklachten tot die hand die niet helemaal doet wat u wil. Voor al dit soort lichamelijke klachten kun u bij fysiotherapie Back to Health terecht.

Om uw klachten te kunnen behandelen zal een onderzoek plaatsvinden waaruit een advies met betrekking tot de behandeling komt. Indien mogelijk wordt direct na de kennismaking en het onderzoek met de behandeling gestart om zo een spoedig herstel te bewerkstelligen.

Dit kan op de praktijk, maar kan ook op een door u te bepalen locatie. Dus bijvoorbeeld bij u thuis, op de sportclub of op de zaak. Hierbij is toestemming van de sportclub of de werkgever wel nodig. Dit is echter vaak goed bespreekbaar.

Om te zorgen dat uw klachten verdwijnen dan wel afnemen beschikt de fysiotherapeut over veel verschillende behandelmogelijkheden. Hieronder volgt uitleg over enkele veel gebruikte methodieken. Mocht u vragen hebben of mocht uw beoogde therapie er niet bij staan neem contact met ons op, wat hier staat is niet het enige wat geboden kan worden.

Triggerpoint – Dry needling

Een triggerpoint is een “knoop” in een spier, die naast lokale drukpijn, ook vaak pijn op een andere plek in het lichaam veroorzaakt. Vaak is dit een diepe, doffe, zeurende pijn. Naast deze pijn blijkt bij het lichamelijke onderzoek vaak dat ook de beweeglijkheid beperkt is en mogelijk zelfs de kracht verminderd is.
Met dry needling wordt de “knoop” met een acupunctuur naald aangeprikt met een speciale techniek. Door deze aanraking zal uw spier een aanspanning geven en vervolgens snel en langdurig ontspannen. Door deze ontspanning merken we vaak een snelle progressie bij deze behandeling. Voor meer informatie klik hier.

Massage

Ook bij fysiotherapie Back to Health wordt gebruik gemaakt van massage. Er zijn vele verschillende vormen van massage. Er zal in de praktijk altijd gebruik gemaakt worden van verschillende technieken. Mocht u vragen hebben met betrekking tot specifieke technieken dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen.

Daarnaast is het bij ons ook mogelijk om een afspraak voor massage te maken buiten de fysiotherapie om.
Heeft u een zware marathon voor de boeg en wilt u voor tijd nog graag de spanning uit de benen hebben, of staat de marathon morgen op het programma en wilt u graag een dag later ter herstel even de benen wat los gemasseerd hebben is dit ook mogelijk zonder tussenkomst van de zorgverzekering.
Mocht u een vriend of vriendin met een massage willen verrassen zijn ook hier mogelijkheden voor. Neem voor meer informatie contact op middels het formulier op de site of bel gerust.

Hersteltraining

Geblesseerd raken tijdens een wedstrijd of training van uw sport, dit is een grote angst voor veel sporters. Voor de topsporters, maar zeker ook voor de recreatieve sporter. De topsporter heeft vaak een groot team met begeleiders tot zijn beschikking. De voetballer die in het weekend met zijn vrienden van vroeger een balletje trapt moet vaak maar wachten tot het weer hersteld is.

Wij willen u ook een herstel bieden op locatie. Hierbij zijn we afhankelijk van uw vereniging en de beschikbare tijd. Maar het streven is dat u oefeningen voor uw herstel doet terwijl uw teamgenoten op het zelfde moment aan het trainen zijn.